Muista myös kuljetuspakkaukset ja myynninedistämismateriaalit!

Usein yrittäjä muistaa kyllä panostaa yrityksensä varsinaisiin tuotepakkauksiin, mutta kuljetuspakkaukset ja muut myynninedistämismateriaalit saatetaan jättää räätälöimättä ja tuotteet saatetaan lähettää asiakkaille esimerkiksi täysin persoonattomissa kirjekuorissa ja paketeissa. Personoidut kuljetuspakkaukset voivat kuitenkin nostaa myyntiä ja yrityksesi imagoa, joten myös niihin kannattaa panostaa etenkin, jos sinulla on verkkokauppa, joka lähettää tuotteita suoraan asiakkaalle. Löydät tästä artikkelista vinkkejä, joiden avulla hyödynnät yrityksesi toiminnassa personoituja kuljetuspakkauksia ja myynninedistämismateriaaleja.

Personoidut kuljetus- ja teollisuuspakkaukset

Kuljetuspakkauksen on tietysti ensisijaisesti tärkeintä olla niin turvallinen, että tuotteet saapuvat asiakkaalle ehjinä. Erityisen tärkeää pakkauksen turvallisuus on, jos kuljetettavana on herkästi särkyviä tuotteita, kuten lasituotteita. Kuljetuspakkauksen turvallisuutta ei siis voi liikaa korostaa! Tarvittaessa pakkauksiin tulee suunnitella lisäsuojia, jos tuotteet ovat erityisen herkkiä.

Turvallisuuden lisäksi pakkausten tulee olla helppokäyttöisiä. Niissä on erityisen tärkeää huomioida oikeat mitat. Jotta kuljetuspakkauksesi erottuisivat joukosta, voi niihin lisätä erilaisia painatuksia toivomistasi materiaaleista. Painatukset voivat jopa suojata tuotteitasi kuljetuksen aikana, mutta samalla ne vievät yrityksesi sanomaa osaltaan eteenpäin. Yrityksen logon on hyvä näkyä jo kuljetuspakkauksissa!

Kun kuljetuspakkaukset suunnitellaan tarkkaan, ovat pakkaukset mahdollisimman ekologisia, sillä tyhjää tilaa jää tarkasti suunnitelluissa paketeissa mahdollisimman vähän. Suuri osa nykykuluttajista arvostaa mahdollisimman ympäristöystävällisiä pakkauksia, mikä kannattaa huomioida myös kuljetuspakkausten suunnittelussa. Myös esimerkiksi tuotebrändisi värit voivat näkyä jo kuljetuspakkauksissa. Tämä auttaa niitä erottumaan harmaasta massasta!

Joissakin tapauksissa yrityksesi saattaa tarvita myös teollisuuspakkauksia. Niissä tärkeintä on tuotteiden suojaaminen, jotta tuotteet säilyisivät vahingoittumattomina niin kuljetuksen, varastoinnin kuin käsittelynkin aikana. Tarvittaessa voit hankkia tuotteillesi jopa heavy duty -pakkauksia ja kulmasuojia, jos tuotteesi tarvitsevat aivan erityistä suojaa. Kestävät ja tukevat suojat ovat monissa tilanteissa tarpeen. Myös teollisuuspakkaukset on hyvä suunnitella ja toteuttaa juuri sinun yrityksesi ja tuotteidesi tarpeista käsin!

Personoidut myynninedistämistuotteet

Laadukkaat ja personoidut myynninedistämistuotteet auttavat nostamaan yrityksesi myyntiä. Huolehdi siitä, että myynninedistämistuotteesi ja muut markkinointimateriaalisi ovat laadukkaita ja että niiden rakenne on toimiva. Ammattitaitoiset mainosalan yritykset pystyvät valmistamaan tällaisia tuotteita yleensä melko tiukallakin aikataululla, mutta älä kuitenkaan jätä näiden materiaalien suunnittelua viime tippaan.

Voit hankkia yrityksellesi esimerkiksi näyttäviä myymälätelineitä, jotka korostavat yrityksesi brändiä ja tekevät siitä entistä houkuttelevamman. Voit hankkia myös erilaisia lahjapakkauksia, kampanjamateriaaleja ja promootiotuotteita, jotka on tietysti räätälöity yrityksesi ja tuotteidesi mukaan ja jotka korostavat haluamaasi sanomaa. Jos osallistut esimerkiksi messuille, tällaiset tuotteet ovat todella tarpeen. Tällaisissa tilaisuuksissa on tärkeää, että tuotteet on helppo kasata ja purkaa. On myös tärkeää, että tuotteet saadaan varmasti valmiiksi hyvissä ajoin ennen tällaisia tärkeitä myynninedistämistapahtumia. Näin ehdit perehtyä tuotteisiin etukäteen ja varmistaa, että ne ovat laadukkaita ja vastaavat toiveitasi. Tilaisuuksiin tulee valmistautua huolella ja erilaisten laadukkaiden myynninedistämistuotteiden hankkiminen on tärkeä osa tätä valmistautumista!

Myös erilaiset kyltit, kuten myymäläkyltit ja opasteet, auttavat luomaan yrityksellesi ammattimaista brändiä. Liiketiloissa selkeät tuote- ja opastekyltit auttavat asiakasta löytämään tarvitsemansa ja selkeät liiketilat tekevät asioinnista entistä nopeampaa, sujuvampaa ja miellyttävämpää. Monissa tilanteissa myynninedistämistuotteiden suunnittelu kannattaa jättää ammattilaisen huoleksi, mutta jos markkinointibudjetti on pieni, löytyy netistä myös nettikauppojen tarjoamia näppäriä suunnittelutyökaluja, joiden avulla voit suunnitella itse ainakin liiketilojen erilaiset kyltit. Näin voit suunnitella yrityksellesi juuri sellaiset kyltit, kuin se tarvitsee, ja hintakin on usein varsin kohtuullinen. Suunnittelutyössä kannattaa huomioida, millaisiin tiloihin kyltit tulevat ja valita materiaalit sen mukaan. Ulkotiloissa kylttien kestävyydeltä vaaditaan luonnollisesti enemmän kuin sisätiloissa.