Jyvät akanoista netissä

Internetin suuri etu on se, että se tarjoaa valtavan valikoiman erilaisia palveluita ja viihdettä. Voit tilata internetin kautta esimerkiksi ammattimaista tuotepakkaussuunnittelua vaikkapa yrityksesi valmistamille lasituotteille. Samalla voit halutessasi nauttia lähes rajattomasta viihdetarjonnasta, jota tarjoavat esimerkiksi erilaiset nettikasinot, suoratoistopalvelut ja e-kirjasovellukset. Netin laajassa tarjonnassa on vain yksi mutta: kuinka erotella jyvät akanoista, eli kuinka löytää ne parhaat toimijat, jotka tarjoavat laadukasta palvelua? Löydät tästä artikkelista muutaman hyvän vinkin!

Asiakaspalautteet

Kun olet valinnut sinua kiinnostavan sivuston esimerkiksi tuotepakkaussuunnittelun tai viihdetarjonnan merkeissä, tarkista millaista asiakaspalautetta sivusto on saanut. Toisinaan sivusto on lisännyt saamaansa palautetta jopa omalle sivulleen, joten sitä voi löytää helposti suoraan kyseiseltä sivustolta. Sen avulla voit näppärästi tarkistaa, mitä mieltä sivuston aiemmat asiakkaat ovat olleet saamastaan palvelusta. Ovatko he olleet tyytyväisiä vai tyytymättömiä? Jos he ovat olleet tyytyväisiä, niin mitkä asiat yritys on onnistunut hoitamaan erityisen hyvin? Mitkä ovat sen vahvuudet? Jos he ovat olleet tyytymättömiä, niin mitkä asiat yrityksen toiminnassa tai tuotteissa ovat saaneet risuja? Ovatko nämä asiat sinulle erityisen tärkeitä?

TrustPilot avuksi

TrustPilot on yksi keino löytää yrityksen saamia asiakaspalautteita – usein melko kitkeriäkin. Suoratoistopalveluiden osalta esimerkiksi Netflix.com on saanut tällä hetkellä reilut 2 200 arviointia ja 2,5 tähteä 5 tähdestä, mikä oikeuttaa arvosanaan välttävä. 21% on ollut sitä mieltä, että palvelu on erinomainen, 14% on pitänyt sitä hyvänä, 10% keskitasoisena, 13% välttävänä ja 42% huonona. Hajontaa on siis yllättävän paljon, minkä vuoksi kannattaakin lukea asiakkaiden jättämiä kirjallisia palautteita erityisen tarkasti. Niistä selviää, että esimerkiksi asiakaspalvelu on koettu huonoksi ja tylyksi. Mikäli siis asiakaspalvelu ei ole sinulle tässä palvelussa se ykkösasia, kannattaa mahdollisesti silti tutustua palveluun, ja selvittää, sopisiko sen viihdetarjonta omaan makuun.

Jos olet kiinnostunut unibet sport -toiminnasta, syötä TrustPilotin hakukoneeseen hakusanaksi Unibet, ja löydät pian sivuston saamat arvostelut. Unibet.com on saanut tällä hetkellä kaikkiaan 405 arvostelua ja arvosanan välttävä / 2,5 tähteä 5 tähdestä. On kuitenkin huomioitava, että Unibetin saamissa arvosteluissa on suuri hajonta, sillä kaikkiaan 37% arvosteluista mukaan palvelu on erinomainen, kun taas huonon arvostelun on jättänyt 43% arvostelijoista. 12% arvosteluista on arvosanalla hyvä, 4% arvosanalla keskitasoinen ja 3% arvosanalla välttävä. Näyttääkin siis siltä, että Unibet sopii toisille, kun taas toiset kokevat palvelun huonoksi.

Suomi24-sivusto

Suomi24.fi-sivustolta löytyy yksi Suomen suurimmista keskustelupalstoista ja verkkoyhteisöistä ja tämä sivusto kertookin, mitä mieltä suomalaiset ovat mistäkin asiasta. Viihde ja kulttuuri -osastolla käydään juuri nyt kiihkeää keskustelua esimerkiksi Martinan uudesta rakkaudesta ja Stefanin ja Sofian orastavasta suhteesta, mutta jos haluat tietää keskustelijoiden mielipiteitä vaikkapa tuotepakkauksia suunnittelevien ja valmistavien yritysten toiminnasta tai erilaisista viihdepalveluista, etsi vain kysymyksellesi sopiva osasto ja esitä rohkeasti kysymyksesi muille palstalaisille.