Joukosta erottuva pakkaus voi olla yrityksesi valttikortti

Etenkin pienyritykset ovat kovien haasteiden edessä alati kovenevan kilpailun tuoksinassa ja kaikenlaiset keinot erottua positiivisella tavalla ja jäädä asiakkaiden mieleen ovat tarpeen. Joukosta erottuva pakkaus voikin olla yrityksesi valttikortti, joka auttaa yritystäsi jäämään asiakkaidesi mieleen. Löydät tästä artikkelista vinkkejä erottuvien pakkausten suunnitteluun ja toteutukseen. Pakkaukset on tärkeää suunnitella käytännöllisyys etunenässä, mutta tämän lisäksi esimerkiksi pakkausten informatiivisuus, ulkonäkö ja ympäristöystävällisyys ovat asioita, joita kannattaa pakkaussuunnittelussa ottaa huomioon.

Käytännöllisyys etunenässä

Tuotepakkausten käytännöllisyys on tietysti tärkeyslistalla numero ykkösenä. Vaikka tuotepakkauksesi olisi miten kaunis ja houkutteleva tahansa, ei asiakkaasi ole tyytyväinen ostokseensa, jos hän saa tuotteen rikkinäisenä pakkauksen avattuaan. Etenkin lasituotteet, monet media-alan tuotteet ja monet muut herkät tuotteet tulee pakata erityisen hyvin, jotta ne saapuisivat ehjinä asiakkaan kotiin saakka. Varmista siis aivan ensiksi pakkausten käytännöllisyys ja se, että ne tarjoavat tuotteelle riittävästi suojaa.

Luontoystävälliset asiakkaat arvostavat kierrätettäviä ja mahdollisimman luontoystävällisiä pakkauksia, joten jos arvelet, että asiakaskunnastasi löytyy tällaisia asiakkaita, kannattaa tämäkin ottaa huomioon. Kierrätysmateriaaleista voi myös valmistaa pakkauksia, mikä sekin lisää niiden ympäristöystävällisyyttä.

Pakkausten riittävä informatiivisuus

Toinen tärkeä seikka, joka kannattaa ottaa huomioon, on se, että pakkaus antaa asiakkaalle ja potentiaaliselle asiakkaalle riittävästi informaatiota. Varmista siis, että jo pakkaus kertoo, mistä tuotteessasi on kyse ja miksi se kannattaa ostaa. Varmista myös, että tietoa on saatavilla riittävän monella kielellä!

Pakkauksen houkutteleva ulkonäkö

Pakkauksen ulkonäön tulee olla houkutteleva ja kohderyhmää puhutteleva. On aivan eri asia suunnitella esimerkiksi lasten tuotteille tarkoitettuja pakkauksia kuin vaikkapa arvokkaille lasiesineille tarkoitettuja pakkaustuotteita. Usein suunnitteluvaiheessa onkin hyvä käyttää apuna alan ammattilaista etenkin, jos tuotantosi on jo melko laajaa.

Jos taas toimit hyvin pienellä kapasiteetilla ja myyt esimerkiksi omia käsitöitäsi, kannattaa tästäkin huolimatta kiinnittää huomiota tuotteidesi kauniiseen pakkaamiseen. Käytä vaikkapa kirjekuorissa kauniita Handmade With Love -tarroja, jotka erottavat lähetyksesi joukosta ja sujauta jokaiseen lähetykseen pieni, henkilökohtainen viesti asiakkaallesi. Voit vaikkapa kiittää häntä ostoksesta ja toivottaa hyvää kesää tai keksiä vielä persoonallisempia, erityisen erottuvia viestejä, joista asiakkaasi ilahtuvat ja jotka saavat sinut jäämään heidän mieleensä. Usein pienillä teoilla voi olla yllättävän suuri vaikutus.

Anna brändisi näkyä jo tuotepakkauksissa

Tuotepakkaukset voivat parhaimmillaan olla tärkeä osa tuotteiden brändäystä, joten oman brändin kannattaa antaa näkyä jo tuotepakkauksissa. Jos tunnet itsesi epävarmaksi tuotteidesi brändäämisessä, kannattaa apua hakea alan asiantuntijalta, joka tarjoaa sinulle räätälöityjä ratkaisuja tuotepakkaustesi osalta. Jos myyt tuotteitasi netin kautta, tarvitset kuluttajapakkausten lisäksi myös näyttäviä kuljetuspakkauksia ja kenties myös muita myynninedistämistuotteita.

Millaista kilpailuetua räätälöity kuluttajapakkaus tuo tuotteellesi?

Oikein räätälöity ja kohdennettu kuluttajapakkaus voi parhaimmillaan jopa sinetöidä ostopäätöstä harkitsevan kuluttajan ostopäätöksen. Kauniisti pakattu tuote on esimerkiksi erityisen mukava antaa lahjaksi. On myös hyvä muistaa, että kun kuluttaja avaa ja käyttää tuotteesi pakkausta, saa hän samalla käyttökokemuksia brändistäsi. Laadukas pakkaus henkii myös brändisi laadukkuutta, joten pakkauksen laatuun kannattaa panostaa. Yrityksen logon näkyminen selkeästi pakkauksessa auttaa sinua jäämään kuluttajan mieleen ja jos hän on tyytyväinen ostamaansa tuotteeseen, saattaa hän hyvinkin palata uudelleen asiakkaaksesi.

Pakkauksen ammattitaitoinen painatus, pinnoitus ja informaatio tarjoavat asiakkaalle hyvän ensivaikutelman tuotteestasi ja yrityksestäsi. Ensivaikutelman voi tehdä vain kerran, joten tästäkin syystä pakkauksiin kannattaa panostaa. Mieti myös millaisen ensivaikutelman haluat asiakkaalle antaa, sillä juuri tämä ohjaa tuotepakkaustesi suunnittelua hyvinkin pitkälle!

Uusiokäytettävän ja mahdollisimman ympäristöystävälliset pakkaukset ovat juuri nyt erityisen suosittuja. Tämän lisäksi oivaltava rakennesuunnittelu mahdollistaa sen, että tuotepakkauksia on mahdollisimman kätevää käsitellä niin asiakkaiden kotona kuin myymälässäkin. Kaikki nämä komponentit nostavat tuotteidesi kiinnostavuutta asiakkaan silmissä! Näin ne voivat nostaa myyntiäsi ja saada jopa asiakkaat sitoutumaan yritykseesi ja tuotteisiisi. Ei siis ole lainkaan sama millaisiin pakkauksiin tuotteesi pakataan!